Švestková omáčka

Tato omáčka je výborná k masu místo tučné majonézy a různých dresinků. Pokud Vám nevadí sladké pokrmy, určitě ji vyzkoušejte.
Omáčku si dochutíte dle chuti a vaší fantazie.

Porce obsahuje: 92 g sacharidů, 5g bílkovin, 3g tuku, 7 g vlákniny
Na jednu porci budeme potřebovat cca:

40 g sušených švestek
(já použila švestky z Kauflandu DRIED PLUMS, které nejsou přislazované cukrem. Obsahují čistou fruktózu z ovoce)
lžička skořice
2 kuličky nového koření
1 hřebíček
1 – dcl vody k povaření švestek (podle toho jak hustou omáčku chceme Pokud ji budeme zjemňovat smetanou, tak, aby nebyla moc řídká)

Švestky dáme do malého kastrůlku, přidáme vodu, koření a skořici. Vaříme cca 20 minut, aby se švestky rozvařily. Můžeme je během varu pomačkat vidličkou. Budou rychleji a krásně se rozpustí do vody. Po uvaření směs rozmixujeme včetně koření. Na závěr můžeme přidat trochu smetany na zjemnění nebo chilli koření, pokud máte rádi ostřejší chutě.

Dobrou chuť. Napište jak Vám omáčka chutnala nebo jak jste si ji případně „vytunili“ 🙂

Líbil se Vám článek? Sdílejte:

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

zanechte komentář: